De Sociale Verzekeringsbank (SVB) heeft staatssecretaris Van Rijn inderdaad gewaarschuwd dat het nieuwe stelsel van de persoonsgebonden budgetten risicovol was. Dat blijkt uit een voortgangsnotitie van de SVB uit oktober vorig jaar, die het AD in handen heeft

De SVB is verantwoordelijk voor het uitbetalen van de budgetten. De verzekeringsbank schreef vlak voor de invoering van het nieuwe stelsel dat de haalbaarheid risicovol was geworden. “Zelfs de meest eenvoudige variant komt nu in de knel”, staat in de notitie aan Van Rijn.

De Tweede Kamer kreeg al eerder geluiden dat de SVB de staatssecretaris gewaarschuwd had. CDA-Kamerlid Keijzer vroeg de voortgangsrapportage in maart op bij Van Rijn. Ze gaat de staatssecretaris dinsdag bij het vragenuurtje om een reactie vragen. Ook D66-Kamerlid Dijkstra wil snel opheldering.

Volgens het AD hebben medewerkers van de SVB na de invoering van het stelsel doodsbedreigingen gekregen van ontevreden cliënten. Bronnen zeggen tegen de krant dat een medewerker een kogelbrief heeft ontvangen.

Bron: NOS

Share