Category

Nieuwsberichten

Nieuwsberichten

Familie en zorgklanten frauderen met pgb’s

De familie achter het Kerkraadse zorgbemiddelingsbureau Baas in Zorg (BIZ) fraudeerde met persoonsgebonden budgetten (pgb´s). In diverse gevallen werkten zorgklanten mee aan de fraude, door pgb-budget om te zetten in contant geld en onderling te verdelen.

Dat bleek op de … lees verder

ToetsPraktijk stand op VNG-Congres
Nieuwsberichten

Terugblik: VNG-Congres ‘Handhaving & Fraude’

Gisteren was de ToetsPraktijk als sponsor en standhouder aanwezig op het VNG-Congres ‘Handhaving & Fraude.’ Tijdens de workshops zijn handhaving en fraude in verschillende werkvormen behandeld. Ook de documentaire ‘de Zorgdetectives’ werd goed bezocht. De verfilming gaat over de vraag:

lees verder
Nieuwsberichten

Bendes ontdekken het gemak van fraude met pgb

Geld dat bestemd is voor langdurige zorg van zieken en gehandicapten met een persoonsgebonden budget (pgb), belandt nog te makkelijk in de zakken van fraudeurs. Dat constateert de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in onderzoek naar gesjoemel met pgb’s.

Afgelopen jaar hebben … lees verder

Nieuwsberichten

Cliëntondersteuning vaak onvindbaar

Mensen die thuis wonen en zorg krijgen of nodig hebben, weten vaak niet dat ze recht hebben op ondersteuning voor het regelen van allerlei zaken. Dat blijkt uit een onderzoek van de Patiëntenfederatie Nederland. Het gaat om onafhankelijke ‘cliëntondersteuners’ die

lees verder
Close