Afbeelding waar de ToetsPraktijk voor staat

Désirée van Rijswijk: ‘Ik voel me hier thuis’

Het is 23 januari 2017. In de trein op weg naar mijn eerste werkdag als senior kwaliteitsmedewerker bij de ToetsPraktijk. Niet wetende hoe het zou lopen, onzeker, spannend, vol verwachting en ja… ook een gevoel van: is dit de juiste keuze? Met al een lang werkleven achter me, heb ik ja gezegd tegen het aanbod van de ToetsPraktijk. Na 16 jaar bij mijn laatste werkgever spring ik in het voor mij onbekende diepe.

Cultuur van de ToetsPraktijk

Voor mij was de cultuur van de ToetsPraktijk al snel duidelijk: open en eerlijk. Met hardwerkende en enthousiaste collega’s die mij stuk voor stuk een warm welkom boden, ruim 100 dagen geleden. Veel dank daarvoor!
En precies deze cultuur gaf mij de bevestiging: mijn carrièrestap was een goede keuze. Je kunt hier een goede toevoeging zijn, je bent hier nodig en krijgt veel ruimte voor persoonlijke groei. Verder heb je de vrijheid en verantwoordelijkheid om vorm te geven aan de rol die je is toegewezen. En – heel belangrijk – iedereen helpt en werkt mee om je functie goed uit te kunnen voeren.

In staat om te knallen

Komt een deadline in gevaar? Dreigen we door een onverwachte gebeurtenis een afgesproken target niet te halen? Dan zijn we écht in staat om te knallen.

We trekken alles uit de kast, we slepen iedereen erbij – desnoods bij de haren – om ervoor te zorgen dat de klus geklaard wordt. Dat is mooi, leuk en spannend om mee te maken én het toont de kracht en saamhorigheid die we hier hebben! Iets waar we allemaal trots op kunnen zijn.

Van start-up naar scale-up

We werken nu hard aan het doel om te blijven innoveren. De ToetsPraktijk is vanaf de start in 2013 flink gegroeid en groeit nog steeds. We zijn volop bezig met de toekomst. We zijn een uniek bedrijf en als medewerkers gaan we nieuwe uitdagingen vol overtuiging aan. De vele opdrachtgevers zorgen voor een diversiteit aan werkzaamheden. Dat maakt het werken hier afwisselend en uitdagend, waarbij de lat hoog ligt.

Overzicht bij groei

Groei brengt de nodige vernieuwingen mee. Zo is dit voorjaar intern een Frontoffice opgezet. Daarbij kan iedereen terecht. Interne medewerkers, maar zeker ook de vele huisbezoekers die werken voor de ToetsPraktijk. De collega’s van de Frontoffice hebben het antwoord voor je. Of ze weten wie ze kunnen raadplegen om het juiste antwoord op je vraag te geven. Voor mij was dat een uitkomst, zeker in het begin!

Conclusie

Ik heb een goede keuze gemaakt. Ik voel me hier thuis en wil deel uitmaken van de toekomst van de ToetsPraktijk. In mijn functie als senior kwaliteitsmedewerker ben ik pas net begonnen; ik ben mijn functie nog aan het uitbouwen. Daar krijg ik alle ruimte voor.

Als je twijfelt over: ‘Zal ik bij de ToetsPraktijk gaan werken?’, dan is mijn antwoord: ‘Ja doen!’ Het is een leuk, jong en dynamisch bedrijf met veel belofte voor de toekomst.

Desiree van Rijswijk

Senior kwaliteitsmedewerker