Behouden BIG-registratie in gesprek

Werkzaamheden voor de ToetsPraktijk houden expertise op peil

Werk je als huisbezoeker voor de ToetsPraktijk? Dan is het niet nodig dat je ook nog verpleegkundig werk doet om je BIG-registratie te behouden. Huisbezoekers die voldoende uren maken, kunnen zich laten herregistreren in het BIG-register.

 
De meeste huisbezoekers van de ToetsPraktijk hebben een BIG-registratie als verpleegkundige. Wat veel huisbezoekers niet weten, is dat de werkzaamheden voor de ToetsPraktijk voldoen aan de eisen voor herregistratie in het BIG-register:

  • De werkzaamheden van een huisbezoeker liggen op het gebied van de individuele gezondheidszorg.
  • De werkzaamheden van een huisbezoeker vallen binnen het deskundigheidsgebied van het beroep waarvoor herregistratie wordt aangevraagd.
  • De werkzaamheden van een huisbezoeker worden uitgevoerd op het opleidingsniveau van het beroep waarvoor herregistratie wordt aangevraagd.

(Zie ook artikel 3 Herregistratie BIG-register, Beoordelingskader)

Actief in hetzelfde deskundigheidsgebied

De handelingen die je voor de ToetsPraktijk verricht, vallen volgens CIBG Dienst voor registers binnen het deskundigheidsgebied van een verpleegkundige. Daarom behoud je het recht op je BIG-registratie, als je voldoende uren maakt als huisbezoeker.

Goed gefundeerd advies

Als huisbezoeker zet je de kennis en ervaring die je hebt opgebouwd als verpleegkundige dagelijks in. Zo baseer je de observaties bij verzekerden of pgb-houders op een ruime kennis van ziektebeelden, aandoeningen of beperkingen. Daarnaast heb je inzicht in effectieve interventies, gezondheidsrisico’s en gevaarscriteria, je observeert cliënten actief en je rapporteert je bevindingen en adviezen. Door de aard van de werkzaamheden houd je als huisbezoeker je expertise meer dan voldoende op peil voor je BIG-registratie.

We zijn altijd op zoek naar ervaren huisbezoekers voor onze projecten voor zorgkantoren, zorgverzekeraars en gemeenten. Vanaf 2017 biedt de ToetsPraktijk huisbezoekers ook de kans om zich te laten detacheren. Meer weten? Lees het artikel over detachering van huisbezoekers.